TR
BAĞIŞ YAP
TÜRK LİRASI

Online Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Online Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?
İDDEF yurtdışı kurban bağışlarınızı www.iddef.org internet sitesi üzerinden veya mobil uygulamadan banka kartı ya da kredi kartınız ile online olarak kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

2023 yılı yurt dışı kurban organizasyonunu “Kardeşinle Kurbanını Paylaş” sloganıyla 47 ülke 309 bölgede gerçekleştirerek mazlum, mağdur ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin sofrasına kurban bereketini taşıyacak olan İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), vekalet yoluyla yurt dışı kurban kesim bedelini büyükbaş hisse kurban 2200 lira, küçükbaş kurbanda ise 2500 lira olarak belirledi.

Not: 2024 Yılı Vacip kurban organizasyonu fiyatları kurban bayramına 2-3 ay kala açıklanacaktır.

İDDEF, 2023 yılı vacip kurban organizasyonu kapsamında mazlum, mağdur ve yoksul diyarlarda hayırseverlerin kurban emanetini teslim edecek.  İDDEF ekipleri bu kapsamda Kurban Bayramı'ndan önce ülkelere hareket edecek. 27 Haziran 2023 Salı Arefe günüdür. 28 Haziran Çarşamba Kurban Bayramı'nın 1. günü, 29 Haziran Perşembe 2. günü, 30 Haziran Cuma 3. günü ve 1 Temmuz Cumartesi Kurban Bayramı'nın 4. günüdür. Siz de kolay, güvenilir ve hızlı bir şekilde online olarak ya da istediğiniz şekilde kurbanınızı bağışlayarak ibadetinizi yerine getirebilir, kardeşlerinizle aranızdaki gönül bağını güçlendirebilirsiniz.


Kurban Bağış Fiyatları Ne kadar?

İDDEF, büyükbaş hayvan kurbanlık tosun, inek, manda, dana, düve ile küçükbaş hayvan kurbanlık koç ve koyun kapsamında fiyatlarını ilk açıklayan kuruluşlar içerisinde yer alıyor. Kurban kesim yerleri içinde Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar’daki 47 ülke 309 bölgede kurban organizasyonunu yerine getirecek olan İDDEF, kurban bağış fiyatları olarak küçükbaş hayvan 2500 lira, büyükbaş hisse ise 2200 lira olarak belirledi. Her kurban döneminde bir sonraki kurban dönemi için kurbanlık anlaşmalarını önceden gerçekleştiren İDDEF, kurban dönemine yakın kurbanlıkların fiyat artışından ve kur dalgalanmalarından etkilenmediği gibi; üç ila altı ay kala kurbanlıkların satın alınması ve hiçbir aracı kurumla çalışılmaması gibi faktörlerle sabit ve uygun fiyatla kurban kesimi gerçekleştiriyor.

Web Sitesi veya Mobil Uygulamadan Bağış Yapmak Çok Kolay

Bağışçı, İddef.org resmi web sitesinden kredi kartıyla ya da banka hesaplarına yapılan EFT/havale işlemleriyle kurbanını çok kolay bir şekilde bağışlayabiliyor. Hayırsever, bağış yap butonuna tıklayıp vacip kurban hisse veya küçükbaş seçerek tekrar ‘bağış yap’ butonuna tıklıyor. Açılan ekranda kendi adına ya da başkası adına kutucuğundan birini işaretleyerek seçili olan ‘İDDEF görevlisini tayin ettim’ yazısının üzerindeki bağış yap butonuna tekrar tıklayarak ödeme adımına geçiyor. Gerçekleşen ödeme sonrası cep telefonuna SMS geliyor ve bağışlarım butonundan yapılan bağış görülebiliyor. Böylece vekaleten kurbanlık İDDEF’e emanet edilmiş oluyor.


İki Aşamada Bağış Nasıl Yapılır?

Mobil veya web sitemizden kendi adına ve başkası adına vekalet vermek isteyen bağışçılar şu yolu izleyebilir;

1- www.iddef.org’a gir.

2- Anasayfadaki ‘Bağış yap’ butonunu tıkla, bağış sayfasındaki vacip Kurban Hisse veya küçükbaş kutucukları içindeki ‘Kalp+’ butonunu tıkla. Bağışınız sepetinize eklendi ekranındaki Sepete Git butonunu tıklayarak ödeme sayfasına git. Kendi Adıma veya Başkası Adına seçeneklerinden birini seç. İsim soyisim ve telefon numarasını başında 0 (sıfır) olmadan yaz. Devam Et diyerek ödeme bilgilerini gir ve ödemeyi tamamla.


3- Diğer bir kısa yol ise www.iddef.org anasayfadayken bağış türünden Vacip kurban-hisse veya Vacip Kurban- Küçükbaş seç. Hemen Destek ol butonuna bas. Üyelik bilgilerinle giriş yap. Henüz üye değilsen hemen yeni bir hesap oluştur. Destek ol butonu ile bağışını sepete ekle. Bağış sepetini aç ve kredi kartı bilgilerini girerek ödemeyi tamamla. Ödemen onaylandığı anda bağışınızın bize ulaştığına dair kısa mesaj alacaksın. Aynı zamanda ‘Bağışlarım’ butonunu tıklayarak da yapmış olduğunuz bağışınızı her zaman görüntüleyebilirsiniz.

İDDEF Uygulaması (İOS – Android)

‘Emanetiniz emanetimiz, hassasiyetiniz hassasiyetimiz’ anlayışıyla çalışan İDDEF, 40 ülke 263 bölgede İslami eğitim ve insani yardım çalışmalarını özveri ve gayretle sürdürüyor. Nihai amacı eğitim olan İDDEF, medreseler, âlim ve hafız yetiştirme merkezi ile hafızlık ve ihtisas medreselerinde hocaları eşliğinde talebelere eğitim verirken, eğitim merkezlerindeki fen ilimleri eğitiminin yanı sıra kırsal bölgelerdeki Müslümanlar için cami, mescit ve medrese inşa ediyor. Aynı zamanda eğitim çalışmalarını destekler nitelikte başta talebeler, onların aileleri ve ihtiyaç sahibi Müslümanlar olmak üzere Ramazan ve Kurban faaliyetleri, su kuyusu açılması, gıda ve eşya dağıtımı, acil afet yardımı ile sağlık projelerini gerçekleştiriyor.



<<<İndirmek için aşağıdaki linkleri TIKLAYIN>>>

Google Play - Android Uygulamalarımız

App Store - IOS Uygulamalarımız

Diğer Yazılar

TÜM YAZILARI OKU