İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) olarak, vefat etmiş kişilerin ruhuna bağışladığınız büyükbaş hisse kurbanlarınızı dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bağışladığınız kurbanları 3 gün içerisinde keserek muhtaç kimselere ulaştırıyoruz. Ayrıca bağışçıya kurban kesimlerinin gerçekleştirildiğine dair bilgilendirme mesajı ve kurban kesim videosunu gönderiyoruz. İsteyen bağışçı indirme butonu sayesinde videosunu akıllı cep telefonuna ya da bilgisayarına indirebiliyor.
Kurban mali bir ibadet olması hasebiyle aynı zamanda ölüye kurban kesilir mi? sorusuna cevap bularak bir kişi vefat etmiş anne ve babası başta olmak üzere vefat eden tüm yakınları için kurban kesebilir. Peki, ölü kurbanı ne zaman kesilir? Bunun için bir zaman yoktur.
Allah (c.c.) Hac Suresi 37. ayette; "Onların ne etleri Allah’a ulaşır ne de kanları; O’na ulaşacak olan sadece sizin takvânızdır. İşte Allah onları sizin istifadenize verdi ki size doğru yolu göstermesinden ötürü O’nu tâzimle anasınız. İyilik yolunu tutanları müjdele!" buyuruyor.
Ruhuna kurban; Allah rızası, Allah’a yakınlaşma vesilesi, sevap kazanmak için kesilir. Siz de vefat etmiş olan anneniz, babanız, aile büyüğünüz veya bireylerinizden biri, akraba, eş, dost kimseler için ruhuna kurban bağışlayabilirsiniz. Kurbanınızı Kurban Bayramı’nda bağışlayabildiğiniz gibi yılın her hangi bir gününde de bağışlayabilirsiniz.
İDDEF olarak, yaptığınız kurban bağışlarını, yılın her dönemi, Afrika, Asya ve Balkanlar’da öncelikli olarak medreselerimizde okuyan ilim talebelerine ve yoksul ailelere dağıtıyoruz.
Özellikle eti bayramdan bayrama gören yoksul kardeşlerimiz için yılın her dönemi ulaşan kurban bağışları onların mutluluk ve sevincine vesile oluyor.
Mali ve manevi ibadetin bir başkası adına yapılmış olması, sevabını bir başkasına hediye edilmesi sahihtir. Nasıl ki Kur’an-ı Kerim okuyarak sevabını Peygamber Efendimiz (S.A.V), diğer peygamberler, sahabe ve ölmüşlerimizin ruhuna hediye ediyorsak, hayatta olan veya vefat etmiş kişilerin ruhu için de kurban kesebiliriz.
Kişinin, vefat edenler için kurban kesmesi caizdir. Ölen kişi için kurban kesilir mi sorusu için en önemli dayanak Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'tir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) iki tane koç kestiği anda birini kendi için kestiğini diğerinin sevabını ise Ümmete bağışlıyor.
Biz de bu örnekle vefat eden yakınlarımız için kurban kesebiliriz. Ruhuna hediye kurbana aynı zamanda kabir kurbanı denir. Kabir kurbanı ne zaman kesilir? Kurban Bayramında kesip, kestirebileceğimiz gibi yıl tüm günlerinde de kesebilir veya bağış yapabilirsiniz.
Kurban Bayramı, dünyanın neresinde olursa olsun durumu iyi olan Müslümanların fakir ve yoksul olan kardeşlerine karşı et ikramında bulunduğu özel bir zaman dilimidir. Bu nedenle gerek kurban bayramında gerekse yıl boyunca yaptığınız ruhuna hediye kurban bağışları, maddi durumu yetersiz olan ailelere ve bireylere destek olmanın yanı sıra, toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendirir.
Örneğin Türkiye'den beş bin kilometre uzaklıktaki Burkina Faso'da kurulan kardeşlik bağlarıyla hem din kardeşliği pekişiyor hem de kurban bağışınızla ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülüyor.
Ruhuna hediye kurban bağışınız, bir aileye umut, bir çocuğa mutluluk getiriyor. Bayramın manevi atmosferini paylaşmak ve daha fazla insanın yüzünü güldürmek için ruhuna hediye kurbanınızı bayramda da kestirebilirsiniz.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in kurban keserken “Ümmetimden kesemeyenler adına kesiyorum” diye buyurdu. Kurban bağışlayacak ölçüde maddi durumu iyi olan Müslümanlar, Peygamber Efendimiz’in Ruh-u Şerifine kurban kesebilir.
Kurban bağışınızı bu sayfa üzerinden, ilgili hesap numaralarına EFT/havale yoluyla, şube merkezlerinden ya da 0212 621 0065 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alarak yapabilirsiniz. Kurbanlarınız 3 gün içerisinde kesilip video gönderimi sağlanmaktadır.
Not: Kurbanlarınız 3 gün içerisinde kesilip video linki kayıtlı cep telefonunuza SMS olarak iletildiği gibi, iddef.org web sitemize giriş yaptıktan sonra Bağışlarım menüsünden de kesim videosunu izleyebilir veya indirebilirsiniz.
kurban ruhuna (hediye) hisse
Vefat etmiş kişilerin ruhuna büyükbaş hisse kurban bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.
Eft/Havale ile bağış yapmak için Hesap Numaraları
Hemen Bağış Yap