TR
BAĞIŞ YAP
TÜRK LİRASI

N4247 - MOLLA MUHAMMED ÖMER SU DAĞITIM TESİSİ

AFGANİSTAN

GÜNEŞ ENERJİLİ ÇEŞMELİ SONDAJ

AFGANİSTAN SAROBİ SU DAĞITIM TESİSİ

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) hayırseverlerin kıymetli destekleriyle dünyanın her köşesine ücretsiz eğitim ve insani yardım çalışmaları ulaştırmak için özverili ve istikrarlı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İDDEF, Afganistan’da yıllardır devam eden işgal, iç savaş ve istikrarsızlıktan mağdur olan kardeşlerimiz için örnek çalışmalara imza atarak gıda, su, barınma, giyim gibi birçok kategoride insani yardım çalışmaları yaparken, insanların ibadetlerini rahatça yapabileceği ve eğitim alma olanağına kavuşabileceği cami, mescit ve medrese yapmak için de hummalı çalışmalarını sürdürüyor.


42.000 Bin Kişi Suya Ulaşacak

Kalıcı eserlerle birlikte insan yaşamının en temel kaynağı olan temiz suya ulaşmaları için de harekete geçen İDDEF, Afganistan’ın başkenti Kabil’in Shahrakh bölgesindeki Sarobi’de su dağıtım merkezi inşa ediyor. Suya ulaşım imkanı bulamayan 4000 haneye sahip 40.000 nüfuslu Kabul Sarobi köyü halkı için başlatılan bu projede tüm bölgeye kolayca su ulaştırmak hedefleniyor. Siz de kardeşlerimizin temiz ve sağlıklı suya rahatlıkla ulaşabilmeleri için planlanan sadaka-i cariye hükmündeki projeye destek olabilirsiniz.


Temiz ve 7/24 Ulaşılabilir Su Sağlanacak

Yaklaşık 4 ay içinde projeyi tamamlayarak, Afgan kardeşlerimizin hizmetine sunmayı planlayan İDDEF, kalıcı eser için hayırseverlerin desteklerini bekliyor. Proje kapsamında açılacak olan 150 metrelik kuyudan, pompa vasıtasıyla çekilecek su, inşa edilecek 14,5 metre uzunluğundaki kulede bulunacak olan, 72m3 kapasiteli su tankında depolanacak. PRP borularla oluşturulacak olan 5,4 kilometrelik su dağıtım sistemiyle köy halkının temiz ve 7/24 ulaşılabilir su ihtiyacı karşılanacak.


Gelin On Binlerce Kardeşimizi Suya Kavuşturalım

Su dağıtım merkezi on binlerce insana umut olurken, içme ve kullanma suyu sıkıntı yaşamayacak Sarobi’deki kardeşlerimizin hayır dualarını hep birlikte alacağız. Siz de toparlanma günleri yaşayan, imar ve ihya süreciyle geleceğe umutla bakan kardeşlerimizi yalnız bırakmayarak bu sayfa üzerinden, ilgili hesap numaralarına EFT/havale yoluyla ya da şube merkezlerimize gelerek bağış yapabilirsiniz. Ayrıca 0212 621 0065 numaralı çağrı merkezimizi arayıp detaylı bilgi alarak da yardımda bulunabilirsiniz.


Su Kuyusu bağışı yap

Dünya’da çoğu Müslüman yaklaşık 700 milyon insan temiz su içemiyor.

% 57

84161.50 USD

toplam

147000.00 USD

hedef

Eft/Havale ile bağış yapmak için Hesap Numaraları

Hemen Bağış Yap

% 57