TR
BAĞIŞ YAP
TÜRK LİRASI

N3126 - GAZZE ÜMMET-İ MUHAMMED (360) SU ARITMA TESİSİ 2

FİLİSTİN

ELEKTRİKLİ ÇEŞMELİ SONDAJ

Gazze’ye Temiz Suyla Umut Oluyoruz

Gazze’de hayata geçireceğimiz Su Arıtma Tesisi ve Çeşme projesiyle binlerce kardeşimizi temiz suya kavuşturacağız.



İDDEF olarak, kalıcı eser ve sürdürülebilir su çözümleri için kapsamını genişleterek Gazze’deki Filistinli kardeşlerimizin hizmetine sunmak üzere su depolu ve çeşmeli su arıtma tesisi kuruyoruz. Temiz içme suyundan mahrum olan kardeşlerimiz hep birlikte kuracağımız su arıtma tesisinden süzülecek ve çeşmelerden akacak suyla mutluluğa ve sağlığa kavuşacak. Hayırseverlerimizin desteğiyle 100 metrekare alanda inşa edeceğimiz ve günde 250.000 litre temiz su veren projemizle yılda 120.000 kardeşimizin temiz ve tatlı suya kavuşmasını sağlayacağız. Su arıtma tesisimizden ayrıca tedarik edeceğimiz su taşıma tankeriyle okullara ve hastanelere her gün temiz su taşıyacağız. Çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan su projemize siz de destek verebilir, zulüm, baskı ve saldırılar nedeniyle zor günler yaşayan Filistinli kardeşlerimize umut olabilirsiniz.


Hedef Sağlıklı Ve Güvenli İçme Suyu

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) olarak, Afrika ve Asya’da su kuyuları ve diğer su çözümleriyle insanlığı temiz suya kavuşturduğumuz gibi Filistin’in Gazze Şeridi’nde de en temel yaşam kaynağı olan suyun sağlıklı bir şekilde ulaşılması için harekete geçtik. Hazırlıklarını tamamladığımız Su Arıtma Tesisi ve Çeşme projesi hayırseverlerimizin bağışlarıyla tamamlanacak ve içilebilir su temininin neredeyse imkansızlaştığı Gazze’deki mazlum ve mağdur kardeşlerimizin hizmetine sunulacak. Bu proje bölge halkına hayır işi olarak ücretsiz sağlıklı ve güvenli içme suyu sağlayacak.





İDDEF’in Gazze’deki Su Projesi Nedir?

Gazze Şeridi'nde yıllardır devam eden içme suyu sorununun yol açtığı zorlukların hafiflemesi için nüfus yoğunluğunun olduğu bir bölgede su arıtma tesisi kuracağız. Kurulacak su tesisimiz için ilk etapta yeni bir su kuyusu kazacak ve suyu tuzdan arındırmak için tesisimizi inşa edeceğiz. İDDEF olarak, tuz ve yüksek oranda klorür, nitrat içeren kirli suları sağlıklı ve içilebilir hale getirerek Filistin halkının kullanımına sunmak ve zor durumdaki kardeşlerimize yardım etmeyi amaçlıyoruz. Su projemizi hayırseverlerimizin desteğiyle tamamlayacak ve yoksul ailelerin ücretsiz bir şekilde faydalanmasını sağlayacağız. Suyun kolay kullanım ve dolumu içinse çeşme sistemi yapacağız.



Gazze’de Büyük Bir Su Krizi Yaşanıyor

Dünyada su krizi yaşayan ülkelerin başında gelen Gazze 2 milyon nüfusu ve su kaynaklarındaki kirlilik oranının yüzde 98'lere kadar ulaşmasıyla zor günler geçiriyor. 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutulan Gazze’de sudaki kirlilik, tuz oranının artması ve su kuyusu açma maliyetinin yüksek olması sebebiyle halk, içme, yemek yapımı, temizlik, ibadet, tarım ve diğer ihtiyaçlarını gideremiyor. Her üç kişiden ikisinin temiz suya ulaşamadığı ve kirli su içmek zorunda kaldığı Gazze’de yoksullukla birlikte acil insani yardımlara ihtiyaç duyuluyor.



Gazze’deki Kardeşlerimizin Hayalini Hep Birlikte Gerçekleştirelim

Kirli suları içmek zorunda kalan Gazze’deki Filistinliler çeşitli hastalıklarla mücadele ediyor. Bebek ve çocuklarda ise mikroplu sulara bağlı olarak kronik cilt hastalıkları ve ölüm oranları artış gösteriyor. Çocuklar ve kadınlar her gün içme suyu ve diğer ihtiyaçlar için su akan mahallelerden evlerine su taşıyor. Gazze’deki çocukların tek hayali ise güvenli içme suyuna kavuşabilmek. Siz de kardeşlerimizin hayali için bu sayfa üzerinden gücünüzün yettiğince bağışta bulunabilirsiniz. Gazze’ye hayat verecek projeye destek vererek, bölgedeki kardeşlerimizin temiz suya kavuşabilmesi için ilgili hesap numaralarına EFT/havale yoluyla ya da şube merkezlerimize gelerek bağış yapabilirsiniz. Ayrıca 0212 621 0065 numaralı çağrı merkezimizi arayıp detaylı bilgi alarak da yardımda bulunabilirsiniz.



GAZZE ÜMMET-İ MUHAMMED SU ARITMA PROJESİ'NDE ÇALIŞMALAR DESTEKLERİNİZLE BAŞLADI















Su Kuyusu bağışı yap

Dünya’da çoğu Müslüman yaklaşık 700 milyon insan temiz su içemiyor.

% 100

135029.21 USD

toplam

135000.00 USD

hedef

Eft/Havale ile bağış yapmak için Hesap Numaraları

Hemen Bağış Yap

% 100