TR
BAĞIŞ YAP
TÜRK LİRASI

İDDEF Genel Başkanı Mehmet Turan Hocaefendi: Ümmetin Önündeki Tek Engel Menfaattir

İDDEF Genel Başkanı Mehmet Turan Hocaefendi: Ümmetin Önündeki Tek Engel Menfaattir
İDDEF Genel Başkanı Mehmet Turan Hocaefendi, son günlerde federasyona yönelik ortaya atılan asılsız iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, ümmetin bugün dedikodu ve iftiralarla değil, birlik ve kardeşlikle ayağa kalkacağını belirterek, tüm mesnetsiz iddiaların hukuki zeminde karşılık bulacağını söyledi.

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) Genel Başkanı Mehmet Turan Hocaefendi, YouTube'daki İDDEF TV ekranlarında yayımlanan programda son günlerde federasyona yönelik ortaya atılan asılsız iddialar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında ümmetin bugün en büyük ihtiyacının birlik, kardeşlik ve ortak hedeflerde buluşmak olduğunu vurgulayan Turan Hocaefendi, şahsi ihtirasların ve gündelik tartışmaların ümmetin asli meselelerinin önüne geçirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Müslümanların bugün Gazze, Sudan, Yemen, Arakan ve dünyanın birçok mazlum coğrafyasında yaşanan acılar karşısında ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Turan Hocaefendi, "Ümmet olarak birbirimizi Allah için sevmeye, bir arada olmaya ihtiyacımız var. Şahsi meseleleri ümmetin kanayan yaralarının önüne koyarsak bunun vebali hepimizin üzerinde kalır" dedi.



Günlük dedikodu, gıybet ve iftiralarla vakit kaybetme lükslerinin bulunmadığını ifade eden Turan Hocaefendi, ümmetin büyük meselelerine odaklanılması gerektiğini belirterek, "Bugün kaçırmamamız gereken uçak ümmetin birliği ve menfaatidir. Eğer buna odaklanmazsak yarın sadece Gazze'yi, Sudan'ı, Yemen'i konuşur; ancak çözüm üretemeyiz" ifadelerini kullandı.

Ümmetin bir araya gelmesinin önündeki en büyük engellerden birinin şahsi menfaat ve ihtiraslar olduğuna dikkat çeken Turan Hocaefendi, farklı coğrafyalarda hizmet eden Müslümanların bilgi, gönül ve muhabbet bakımından da birleşmesi gerektiğini belirterek, ümmet bilincinin ancak fertlerin kalplerinin birleşmesiyle güçleneceğini söyledi.

Federasyona emanet edilen bağışların bugüne kadar büyük bir hassasiyetle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurgulayan Turan, "Bugüne kadar ümmetin bize emanet ettiği hiçbir emanetin zerresine ihanet edilmemiştir. Biz, bugün bize iftira atanların dahi emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık, zor zamanlarında yanlarında olduk. Bize düşen neyse onu yaptık" dedi.

Son günlerde ortaya atılan iddiaların tamamen mesnetsiz olduğunu ifade eden Turan Hocaefendi, konunun hukuki sürece taşındığını belirterek, iddia sahiplerinin iddialarını ispat etmekle yükümlü olduğunu söyledi. Turan Hocaefendi, "Kim iddia ediyorsa iddiasını ispat edecektir. Aksi halde ortaya atılan ithamların literatürdeki adı iftiradır. Biz kurumumuzu savunma telaşı içerisinde değiliz. Konu yargıya intikal etmiştir" diye konuştu.

İftiraların yalnızca kuruma değil, ümmetin ortak değerlerine de zarar verdiğini dile getiren Turan Hocaefendi, bugüne kadar sükûneti tercih ettiklerini ancak bundan sonra kamuoyunu yanıltmaya yönelik algı operasyonlarına hukuki ve kurumsal zeminde anında karşılık verileceğini belirtti.

Programın sonunda kararlılık mesajı veren Turan Hocaefendi, "Bir takım çulsuzlukla çaputsuzlukla rahatsızlık duyacak kişiler değiliz. Bu benim için bir şereftir bir onurdur ama bu duygulardan uzak sadece baba parasıyla beslenmiş her türlü saltanatın içinde yetişmiş bu ilimleri alırken dahi altına özel araç çekilmiş insanların iftira atması kadar doğal ve kolay birşey olmaz. İftirayı atan kişiler bizleri çok iyi tanırlar bizlerin hangi omurgada çalıştığımızı bizden çok daha iyi bilirler Allah’ımız gerçekten hakikati söylemişlerse kendilerine ispat edebilmeyi iftira atmışlarsa da hakikaten nasuh tövbesi edebilmeyi onlara nasip eylesin. Bugüne kadar sessiz kalmayı tercih ettik. Ancak bundan sonra bu dava yalnızca İDDEF'in değil, üç milyonu aşkın gönüllümüzün ve ümmetin ortak değerlerinin davasıdır. Kurumumuza ve değerlerimize yönelik her türlü iftiranın cevabı hukuk önünde ve kurumsal olarak vakit kaybetmeden verilecektir" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

TÜM HABERLERİ OKU